Main Page | | English News | Reviews | Forum | US Price List | Facebook | History | Contact | Privacy | Site Map


Custom Search


Go Back   OCWorkbench Lifestyle and Tech Forums, Computex Taipei 2014 Coverage, COMEX 2014 Price list > PC Problems, Mainboard and Graphics card troubleshooting > EVGA, Supox, EPoX support forum

EVGA, Supox, EPoX support forum eVGA, SUPoX mainboard

Click here to resend forum activation email
Lost your password, Request it here


Supox Mainboard AK790+ GTR - CMOS Settings wrong?

EVGA, Supox, EPoX support forum


Reply
Add this thread to:  Submit to Clesto Clesto  Submit to Digg Digg  Submit to Reddit Reddit  Submit to Furl Furl  Submit to Del.icio.us Del.icio.us  Submit to Spurl Spurl
 
Thread Tools
  #1  
Old 15-03-2010, 08:23 AM
kreien kreien is offline
Rookie
 
Join Date: Mar 2010
Location: Germany
Posts: 1
Potenza rep: 0
kreien is on a distinguished road
Default Supox Mainboard AK790+ GTR - CMOS Settings wrong?

Hello,

I have an imported Suopx-Mainboard AK790+ GTR here, which was unfortunately never properly running from the beginning. In the board is an AMD Phenom II X4 940 Black Edition, 4x 3 GHz. When starting the Computer I receive a beep-beep and the message "CMOS settings wrong". Running the setup of the AMI BIOS V 02.61 and saving optimal default ends up in not longer starting and a stop at POST-Code 88. Same effect with loading failsafe defaults. Only after removing und putting back the battery the computer starts again without hanging at POST-Code 88. That gives another chance to enter the BIOS-Setup.

Is there a BIOS setting which helps me to avoid this ending up in POST-Code 88? Is the mainboard not running properly with the AMD Phenom II?

I have also tried to start the computer with a cheap AMD Sempron 3000+ 1,6 GHz CPU for a proper start and have a chance to flash the bios for the Phenom-Processor, but it seems that the AM2+ board don't like the Sempron-CPU. Because starting with a Sempron inside leads into the effect that only POST-Code 88 is shown and that's all.

What is the solution to bring the Supox-Mainboard AK790+ GTR propoerly to run with an AMD Phenom II X4 940 Black Edition, 4x 3 GHz?

Thank you for any hint.

Best Regards
Michael
Reply With Quote
  #2  
Old 16-03-2010, 01:01 AM
norcio's Avatar
norcio norcio is offline
Member
 
Join Date: Apr 2007
Location: Poland
Posts: 237
Potenza rep: 8
norcio is on a distinguished road
Default

At first I would check what the 88 post code means. It should be written somewhere.
Secondly I would check the boards CPU support list - most manufacturers have such lists.

And at last I would check how the board works with other memory stick.

I would be also better to know full computer specs.
__________________
Gigabyte GA890XA-UD3 | AMD Phenom II 905e 4x2,5Ghz | Scythe Ninja | 4x Kingston 2048MB 1600Mhz HyperX | ASUS Radeon HD5770 1024MB | 2xSamsung 500GB 2,5'' | Chieftec SMR-250U mobile case with 100GB Hitachi SATA hdd| Gigabyte GT Odin 550W | CHIEFTEC WH-01B-B-500 | Benq V2410

Windows Vista x64


Reply With Quote
OCWorkbench
Reply


Thread Tools

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SUPoX Announces Intel X58 LGA1366 Mainboard SUPoX AP58+GTR Astute33 Submit your news LIVE 0 14-10-2008 03:10 PM
SUPoX announces Intel X58 LGA1366 mainboard SUPoX AP58+GTR bluetooth Tech News Headlines 0 13-10-2008 04:40 PM
獨家報導: SUPOX AK790+GTR 主板(AMD 790GX+SB750) dickxdv 最新測試文章 + 每日新聞 0 18-07-2008 10:43 PM
Exclusive : SUPOX AK790+GTR Based on AMD 790GX+SB750 bluetooth Tech News Headlines 4 18-07-2008 07:51 PM
K7S5A CMOS SETTINGS WRONG ncleo ECS / PCChips 1 10-01-2005 04:04 PM


(C) Copyright OCWORKBENCH 1998-2014
All times are GMT +8. The time now is 05:39 AM.


Copyright OCWORKBENCH 1998-2014 Singapore, Malaysia, Thailand, Philippines, Indonesia, China, Taiwan, USA, UK